Elke week wordt er een nieuwsflits gemaakt voor onze leden.

Ze staan elke week in Ons Weekblad en hier op onze website.

Screenshot 20220423 115453 FacebookScreenshot 20220423 115453 Facebook

   FB IMG 1650707848787  FB IMG 1650707848787
foto 1: Corné Adriaensen is 50 jaar lid
foto 2: Ludo Voeten is 57 jaar lid en benoemd tot erelid
foto 3: Joris Lauwers werd gehuldigd vanwege zijn zilveren medaille op het EK jeugdmennen vorig jaar.
foto 4: Fay Antonissen won met Lady’s Dream een rubriek tijdens onze wedstrijd afgelopen zondag


Activiteiten
Gezellige feestavond op vrijdag 22 april
We hadden een druk weekend voor de boeg met allereerst vrijdagavond 22 april de voorjaarsvergadering met aansluitend een feestavond voor alle leden. Tijdens de voorjaarsvergadering stond er o.a. de bestuursverkiezing als agendapunt op de planning.

Susanne Krul gaat het bestuur verlaten waardoor er een vacature was. Na een verkiezing met twee kandidaten kunnen we Esmeralde Pagie, moeder van ponyruiter Kate, verwelkomen als nieuw bestuurslid. Welkom! Susanne, bedankt voor je werkzaamheden als bestuurslid. Zij blijft overigens actief binnen de activiteitencommissie.

Verder werden er nog bedankjes uitgedeeld aan leden die zich extra inspannen voor de vereniging. Ook werden er leden gehuldigd; zo kreeg Joris Lauwers (foto onderin collage) nog een attentie vanwege zijn zilveren teammedaille op het EK jeugdmennen in Frankrijk. Dat is natuurlijk een hele mooie prestatie en daarom kreeg hij nog een cadeau namens de Enclaveruiters aangeboden.  

Corné Adriaensen (foto linksboven in de collage) kreeg nog een attentie vanwege zijn erelidmaatschap in 2020 en nog een gouden speldje omdat hij dit jaar maar liefst 50 jaar lid is.
Corné behoeft eigenlijk geen introductie binnen de vereniging. Hij is begonnen bij de ponyclub, vervolgens doorgestroomd naar de rijvereniging. Hij heeft verschillende bestuursfuncties uitgeoefend en ging jaren lang mee op ponykamp. Je kunt altijd een beroep op hem doen en doet dat met veel enthousiasme.

Ludo Voeten (foto rechts boven in de collage) is maar liefst 57 jaar lid van de vereniging en had dus ook al een gouden speldje gehad bij zijn gouden jubileum. Nu werd hij tot erelid benoemd vanwege zijn jarenlange lidmaatschap en betrokkenheid bij de vereniging.
Ludo begon als een van de eerste leden van de ponyclub in 1965 die mede door zijn vader werd opgericht. Vervolgens werd hij lid bij de rijvereniging en toen zijn kinderen bij de Enclaveruiters lid werden, ging hij met hen op pad en dat doet hij nog steeds.

Na de vergadering was het tijd voor een heerlijk buffet van Kip en Meer en was het tot laat gezellig in onze kantine!

Geslaagde springwedstrijd op zondag 24 april
Zondag 24 april moest iedereen weer op tijd uit de veren voor de springwedstrijd. Een van de eerste wedstrijden van het zomerseizoen. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Het was afwachten hoe de nieuwe zandbodem van onze bak zich zou houden, maar we kunnen stellen dat dit zeker voor herhaling vatbaar is! Dat bleek ook wel uit de reacties welke we hebben mogen ontvangen tijdens en na de wedstrijd. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

Er deden natuurlijk ook Enclaveruiter(tje)s mee aan deze thuiswedstrijd. Zo kwam Marylène Voeten met Joystara in actie in de 90 cm. rubriek. Zij reden een goed parcours maar helaas met een verkeerde lijn. Jammer, maar gevoel was goed en daar gaat het om! Kees Adriaensen reed met Beauty een foutloos basisparcours in het 1.10 en mocht terugkomen in de barrage waar 12 strafpunten werden genoteerd. In het 1.20 wist deze combinatie wederom foutloos te rijden en in de barrage viel er een balk uit de lepels.
Daarna waren de ponyruiters aan de beurt. Fay Antonissen werd met Lady’s Dream 3e in de 50 cm en won de 60 cm rubriek. Haar zus Rosanne behaalde de 1e prijs in de 70 cm met Kelvy en werd 3e in de 80 cm. Tara Marinus deed met Edenhill Penny ook mee in de 80 cm. Zij kwamen het parcours uit met 4 strafpunten.
Emma Klerks sloot de dag af; in de 1 meter had ze 4 strafpunten met Borneo en won de laatste rubriek (1.10)!

Elk jaar kunnen we weer rekenen op een groep trouwe sponsors. Een aantal noemen we hier bij naam vanwege de extra steun tijdens de springwedstrijd afgelopen zondag;

- JRS, dierenspeciaalzaak Theeuwes en Horta Baarle-Hertog - van Tilburg voor het beschikbaar stellen van de prijzen

- Bakkerij Willems bv voor de heerlijke broodjes

- Boomkwekerij Ivo van Loon voor de aankleding in het parcours

- Overige sponsors die een hindernis beschikbaar stelden, zie de foto’s op Facebook en Instagram; stalstrooisel en paardenvoeders de Dreve, Haneveer bvba, Boomkwekerij Ivo van Loon, Isofoam nv, Bakkerij Willems bv en Van Dun Advies BV.

We willen iedereen die heeft meegeholpen en deelgenomen bedanken voor de inzet en sportiviteit. Graag tot een volgende keer! Alle uitslagen zijn te vinden op www.startlijsten.nl

Wedstrijdnieuws
Dressuurwedstrijd Breda, zondag 24 april
Er werd ook nog een regionale selectiewedstrijd gereden bij stal Sintels in Breda.
Guusje van Gorp werd met Black Magic twee keer 8e met 190,5 punt in de klasse D/E-B. Laure Jespers reed met Melantho’s Myla mee in de klasse D/E-L1 en werd 4e met 193 en 182 punten. Ook Anna Jansen was in Breda en eindigde als 9e met 184,5 en 187,5 punten in de klasse D/E-B met Varona.

Dressuurwedstrijd De Mortel, zondag 24 april
Sanne van Oosterwijk deed mee aan een dressuurwedstrijd in De Mortel. In de klasse L1 behaalde ze met Cecar een 6e plaats met 64,75%.

Volg ons ook via enclaveruiters.nl, Facebook en Instagram!